Bu çiçeklerin anlamlarını biliyor musunuz?

Bazen arkadaşlarımıza, sevdiğimiz insanlara çiçek armağan edip onları mutlu etmek isteriz. Çiçekçilerde çoğu zaman karşımıza çıkan çiçeklerin özel anlamları olduğunu biliyor musunuz? Sizin için en çok satılan 10 çiçeğin anlamını listeledik:

Chrysanthemum - Kasımpatı

 

Kasımpatı (Chrysanthemum): Sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza vereceğiniz en anlamlı çiçeklerden birisidir. Verdiğiniz kişiye dostunuz olduğu mesajını iletmek için seçeceğiniz çiçek mutlaka kasımpatı olmalıdır.

Geleneksel sarı rengin yanı sıra, beyaz, mor ve kırmızı renkleri de görmek mümkündür. Ama sarı olanı seçerseniz, verdiğiniz kişiye duyduğunuz karşılıksız sevgiyi vurgulamış olursunuz.

 

Gardenia

 

Gardenya (Gardenia): Gardenya oldukça hassas bir bitkidir ve çiçeklerin dünyasında “gizli aşk”ı temsil eder. Yani bir kişiye Gardenya hediye ederken aman dikkat! Tropikal bölgelerde yetişen ve oldukça yoğun bir kokuya sahip bu beyaz çiçeğin aynı zamanda melekleri de simgelediği söylenir.

 

Zambak

 

Zambak (Lilium): Masumiyetin ve saflığın temsilcisi zambak, oldukça narin bir görünüşe sahiptir. Zambak çiçeği, verdiğiniz kişiyi nazik ve saf bulduğunuz mesajı barındırır. Çiçek almak istediğiniz kişiye inceliğinizi göstermek istiyorsanız, zambak oldukça iyi bir seçim olacaktır.

 

 

tulip - lale

 

 

Lale (Tulip): Gerçek bir aşık mısınız? Aşkınızı anlatmaya kelimeler yetmiyorsa seçeceğiniz çiçek lale olmalı. Tam bir aşk insanı olduğunu göstermek için ona lale alın… Zerafeti ve asaletiyle büyüleyen lale aşkın en güzel temsilcisidir.

 

Orkide

 

Orkide (Orchidaceae): Aşk ve güzelliğim timsali orkide, bir bakınca kendisine bir daha baktıran bir çiçektir. Güzelliği yüzyıllarca pek çok aşk hikayesinde geçmiştir ve temsil ettiği duygular, pek çok insana ilham olmuştur.

 

 

Gül - Rose


Gül (Rose): 
Güllerin renklerine göre değişik anlamları vardır. Kırmızı gül; aşk, saygı ve cesareti simgeler. En tutkulu aşıkların ilk tercihi her zaman kırmızı gül olmalıdır. Pembe gül ise minnettarlığı, takdir etmeyi, hayranlığı temsil eder. Bir kişiye duyduğunuz minnettarlığı ifade etmek için seçiminizi pembe gülden yana kullanabilirsiniz. Sarı gül, çoğu zaman ayrılıkla bağdaştırılsa da aslında neşeyi, eğlenceyi ve özgürlüğü temsil eder. Beyaz gül ise diğer tüm beyaz çiçekler gibi saflığın simgesidir. Aynı zamanda bir gizlilik anlamı da barındırır.

 

 

Merve Sevinç